neljapäev, 15. mai 2008

Film

Mehed ei nuta
Valmis 1968 aastal.

Osatäitjad:
Kalju Karask
Ervin Abel
Lia Laats
Voldemar Kuslap
Ants Lauter
Endel Pärn
Leo Normet

Operaator Eino Aas ja Kalju Jõekalda.
Režissöör Heiki Roos.
Stsenarist Enn Vetemaa ja Sulev Nõmmik.


Grupp unetusetõve käes vaevlevaid keskealisi mehi otsustavad minna uude sanatooriumisse, et seal enda hädad ravitud saaks. Kuid tõelise sanatooriumi asemel viiakse nad ravile üksikule asustamata saarele. Varsti asjast taibates üritab seltskond iga hinna eest sealt minema saada.


Kevade
Valmis 1969 aastal.

osatäitjad:
Aare Laanemets
Riina Hein
Arno Liiver
Ain Lutsep
Margus Lepa

Operaator Harry Rehe.
Režissöör Arvo Kruusement.
Stsenarist Kalju Kiisk ja Voldemar Panso.

Film on tehtud Oskat Lutsu samanimelise raamatu järgi, mis keskendub külakooli laste koolielule. Film kattub suures osas raamatuga ja seal võite näha kõiki romaanis armsaks saanud tegelasi nagu Arno, Kiir, Toots, Teele, Lible jne. Film on mustvalge.

Ruudi
Valmis aastal 2006.

Osades:
Paul Oskar Soe
Juta Altmets
Katariina Lauk
Guido Kangur
Jan Uuspõld
Dan Põldroos

Operaator Rein Kotov.
Režissöör Katrin Laur.
Stsenarist Aare Toikka, Aare Toikka,

Väike Ruudi, maailma suurim viikingifänn, elab Saaremaal ja on oma eluga täitsa rahul. Tema ema Karmen on politseinik, isa neil ei ole ja siiani pole Ruudi temast ka erilist puudust tundnud. Ühel päeval saab isa puudumisest Ruudile siiski suur mure. Haakriku laadal teeb nimelt lõbusõitu ütlemata uhke viikingilaev, aga lapsed lastakse laeva pardale vaid isadega koos. Üksiminekuks on Ruudi lihtsalt liiga väike ja emal pole aega. Kust peaks aga üks pisike poiss endale isa leidma? Kui ema Karmen kiireloomulisest isahankimisest kuuldagi ei taha, otsustab Ruudi asja ise korda ajada. Ta kuulutab välja Suure Papakonkursi - auhinnaks tema ise, tema ema Karmen ja koduküla merepõhjas peituv muinasjutuline viikingivarandus, mis nüüd kiiresti üles tuleb leida. Kui paar üpriski kahtlase taustaga tegelast väidetavast varandusest haisu ninna saavad, võtavad Ruudi Papakonkurss ja viikingivaranduse otsimine pöörasema pöörde kui keegi kujutleda oskas...

Kommentaare ei ole: